Duvivier elektromotoren verhoogt hun service en maatwerk met XYZ Prototrak machines.

Duvivier-Motronic is een familiebedrijf, opgericht in het jaar 1925, die synoniem staat voor het herwikkelen, herstellen en de verkoop van elektrische aandrijvingen

De focus op elektrische aandrijvingen is er echter niet altijd geweest.
In de beginjaren was Jérôme Duvivier gespecialiseerd in de auto elektriciteit.
Een nevenactiviteit, die later op de voorgrond kwam, was het herstellen en plaatsen van dynamo’s.
Veel fabrieken schakelden, in die tijd, over van stoommachines naar elektromotoren.
Het gevolg van deze omschakeling leverde Jérôme een pak extra werk op.

Later, in 1951, kwam zijn zoon Joseph in de zaak.
Het werk in die periode centraliseerde zich voornamelijk rond het herwikkelen en aanpassen van motoren, omdat het elektriciteitsnet toen omgeschakeld werd van 110 volt gelijkstroom naar 220 volt wisselstroom.
In 1987 kwam ook zijn zoon en huidig zaakvoerder Filip Duvivier de zaak versterken.
“Toen ik in de zaak kwam had ik al snel het idee om naast het herwikkelen en aanpassen van motoren ook nieuwe motoren, reductoren en pompen te verkopen”, zegt Filip Duvivier.
De combinatie van kennis, service en verkoop heeft zich toen ontpopt binnen het bedrijf en is en blijft nog steeds de gulden regel binnen Duvivier.
En met succes!

Samen met zijn echtgenote zorgde Filip voor een aanzienlijke groei binnen het bedrijf.
Vandaag zijn er bij Duvivier 20 medewerkers werkzaam

“Toen ik zag hoe eenvoudig de prototrak machines te bedienen waren was mijn keuze snel gemaakt. Deze machines zijn perfect voor mijn type werk; enkelstuks en kleine series maken zonder dat iemand iets van CNC moet kennen.”

‍De kernactiviteit van Duvivier is het verkopen en herstellen van elektromechanische aandrijvingen in de industrie.
“Elektromotoren, tandwielkasten, reductiekasten, pompen, frequentieregelaars, trommelmotoren, speciale motoren en aandrijvingen voor de voedingsindustrie en vele andere sectoren.
We verkopen de nieuwe producten maar we zijn uiteraard in staat aanpassingen en herstellingswerken uit te voeren”, zegt Filip.
Net omdat Duvivier kwaliteit, flexibiliteit en service zo hoog in het vaandel draagt, is Filip ervan overtuigd dat investeren van groot belang is.
“Toen ik zag hoe eenvoudig de prototrak machines te bedienen zijn, was mijn keuze snel gemaakt. Deze machines passen perfect voor mijn type werk: enkelstuks en kleine series maken aan de hoogste precisie en snelheid zonder dat iemand CNC moet kennen”, zegt Filip.

“Het relatief kleine prijsverschil met een conventionele machine is direct te verantwoorden omdat we nu ook zelf razendsnel complexe stukken kunnen maken met een hoge kwaliteit".

Aanvankelijk was Duvivier op zoek naar een conventionele draaibank en freesmachine om hun oude machines te vervangen.
Daarbij was het belangrijk dat de machines van uitstekende kwaliteit waren.
Bij het bezoek aan de toonzaal van Crispyn in Maldegem kon Filip diverse kwaliteiten en prijzen van conventionele machines vergelijken.
Omdat de machines toch heel regelmatig en zelfs dagelijks zullen gebruikt worden werd er ook een demonstratie gegeven van de XYZ machines met Prototrak sturing.

“Het relatief kleine prijsverschil met een conventionele machine is direct te verantwoorden omdat we nu ook zelf razendsnel complexe stukken automatisch kunnen maken met een hoge kwaliteit", zegt Filip Duvivier.‍

“Het probleem met onze traditionele teach-in draaibank was toch nog de complexiteit van de sturing, waardoor enkelstuks en erg kleine series helemaal niet rendabel waren. Het succes van Prototrak is erg duidelijk! Maak je nu één stuk of een kleine serie, het is altijd rendabel.”

Eigenlijk was het niet de bedoeling dat Filip Duvivier een gestuurde machine kocht.
Enkele jaren geleden was er pas een nieuwe teach-in draaibank aangeschaft, al stond deze draaibank er zo goed als werkloos bij. “Het probleem met onze traditionele teach-in draaibank is toch nog de complexiteit van de sturing, waardoor enkelstuks en erg kleine series helemaal niet rendabel waren. Het succes van Prototrak is erg duidelijk! Maak je nu één stuk of een kleine serie, het is altijd rendabel.”, zegt Filip

De Prototrak sturing kan de meest complexe werkstukken maken zonder kennis van CNC programmatie.
Na het analyseren van de mogelijkheden, besloot Duvivier om hun huidige teach-in draaibank, conventionele draaibank en freesmachine van de hand te doen en plaats te maken voor de SLX 425 draaibank en de solide SMX 4000 bedfreesmachine

Het type draai- en freeswerk is heel divers bij Duvivier. In de meeste gevallen worden er enkelstuks gemaakt. Veel voorkomende werken zijn: nieuwe assen maken, koppelingen aanpassen, verbussen en het maken of aanpassen van flenzen.
Kortom, zowat alles wat bij een herstelling of aanpassing nodig is, kan nu in eigen beheer gemaakt worden. Ook draaien en frezen in de meest uiteenlopende materialen.

"Ik kon er ook voor kiezen al mijn draai en freeswerk uit te geven. Al die kleine aanpassingen en werkstukken uitgeven zou echter betekenen dat we afhankelijk zijn van een ander bedrijf. En dat is erg moeilijk als je beloftes naar je klanten maakt. Korte levertijden, zelfs voor maatwerk, zijn cruciaal. Met de Prototrak machines kunnen we duidelijke afspraken snel en hard maken voor onze klanten."zegt Filip

De simpliciteit van de Prototrak is merkbaar door de duidelijke Nederlandstalige stap-voor-stapbediening.
Deze eenvoudige bediening laat elke persoon, met kennis in conventioneel verspanen, toe om in recordtijd de machine te kunnen bedienen.
"En moet je dan eens gewoon iets eenvoudig bewerken dan schakel je over naar manuele modus en grijp je de handwielen vast, net zoals een conventionele machine met een digitale uitlezing", Zegt Filip

Met één dag opleiding heb je meer dan voldoende om de Prototrak te beheersen

Jan Crispyn

+32 50 71 52 7275
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ramon Salfischberger

+31 413 34 22 75
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Showroom

Ambachtenlaan 3
9990 Maldegem (BE)

Kennedylaan 14
5466 AA Veghel (NL)